Close button

Скільки заробляють космонавти в США і Росії

Скільки заробляють космонавти в США і Росії

Зарплата космонавтів і астронавтів залежить від безлічі факторів. У Росії з урахуванням всіх пільг і надбавок космонавт зможе отримувати пристойну суму. А ось NASA за ту ж посаду заплатить в три рази більше, повідомляє ПМ.

Багато в дитинстві мріяли стати космонавтами. На зорі космічної ери це була одна з найнебезпечніших професій, але зате всіх космічних першопрохідців знали в обличчя і поіменно. Отримували космонавти відповідно: приблизно в 2-3 рази більше середньої зарплати по країні - близько 300-600 рублів на місяць.

Сьогодні ситуація кардинально відрізняється. Зарплата космонавтів, згідно документам , залежить від цілого ряду чинників. Кандидат в космонавти, наприклад, отримує майже 61 тисячу рублів, а діючий космонавт - майже 64 тисячі. Ну а якщо людина побувала в космосі, до його зарплати додають 8,7 тисячі рублів і одноразово виплачують премію трохи більше половини окладу.

Багато що у космонавтів залежить від виконання обов'язків і стажу. За перший пункт можна отримати 25% надбавки, а за другий - від 10% до 40%. Згідно раднику глави Центру підготовки космонавтів Сергію Зальотін, після всіх надбавок і премій зарплата російських космонавтів становить в районі 170 тисяч рублів на місяць, а після декількох польотів в космос може вирости до 300 тисяч.

Але навіть ця цифра далека від розміру доходу астронавтів NASA. Якщо ви приходите працювати астронавтом в NASA, будучи цивільним, оплата вашої праці складе в середньому $ 5,5 тисячі на місяць. Після десяти років роботи зарплата може збільшитися вдвічі. Якщо ж ви приходите в NASA, будучи військовим, то максимально зможете отримувати $ 13 тисяч на місяць. Будучи на військовій службі, ви також не будете платити прибутковий податок, через що ваша «чиста» зарплата буде трохи вище, ніж у цивільних.

Новини

Популярні теми форуму

analytics