Close button

Дніпрянка розповіла про "медсестер-космонавтів" в ковідній лікарні

Дніпрянка розповіла про "медсестер-космонавтів" в ковідній лікарні

Мешканка Дніпра Оксана Петухова в Facebook виклала фоторепортаж з хронологією свого лікування в ковідній лікарні №21 міста, повідомляє Depo.ua.

"У масці я пробула 10 днів. У ній жарко і задушливо. У палатах опалення на максимумі. Але без кисню ніяк, тому терпимо", - зазначила вона.

kNeKL9UdiVztLn9VS77HfuVHgkRWu69trjBzqcBu

Жінка показала 15-літровий кисневий концентратор, на якому вона пробула три дні. "Він дуже гучно працює й гріється сильно. Бідні сусідки по палаті, як вони спали вночі, незрозуміло. Але у мене було таке ураження легень, дихати я могла тільки з таким апаратом", - написала вона.

Згодом цей апарат замінили на 10-літровий і стало трохи легше. Він тихий і не такий гарячий.

aq9zTqBcZFtgVEYwrxHOMrtJZZi8S77uvHIBAtn8

Оксана дуже тепло відгукнулася про медичні сестер, на яких лягає основне навантаження, хоча вони маленькі й тендітні.

"Наші медсестри-космонавти. Всі зростом 150 см і вагою 45 кг. Як вони допомагають тим, хто не встає, незрозуміло. Завжди чуйні, швидкі, справжні героїні", - розповіла пацієнтка.

D9JHC7dwjgrvTjriWYZtAmpC7QEhbocSR6CAEMVI

За її словами, тепер треба відновити організм від тижнів приймання антибіотиків і гормонів. Щоб зупинити процес, в найважчі дні доза гормону у неї була 40 мг в день.

Автор зазначила, що в лікарні значно більше чоловічих палат, ніж жіночих. "Чоловічих палат набагато більше. Так що, мабуть, чоловіки переносять важче", - підкреслила вона.

rZcDgp1llYv2VjGnjyHA0zCHVTUuEPY9oXsPPubk

Крім того, Оксана показала реанімаційний апарат. "Він ще більше мого першого. Біля нашої палати в коридорі лежить 3 людини. І там у бабусі був такий. Але нічого, витягли і її. Раніше не вставала, а зараз вже на маленькому апараті", - написала автор.

oc4bRMVzaVJWCkEDotGozoj9rX6na1olVdCqOi3m

Нарешті, жінка показала, як виглядає після тривалого лікування.

"Це я перший день без маски. І нарешті з чистим волоссям. Уявіть, яка мука - не купатися півтора тижня. Тільки вологі серветки та сухий шампунь. Всі дні я могла відійти тільки у найнеобхідніших справах, дихання вистачало хвилин на 5 без кисню. Тому про купання можна було тільки мріяти", - закінчила Оксана.

mOihlulRailL7Hbn9aloMDNTKDZhOSqnWDK4skLz

Новини

Популярні теми форуму

analytics