Close button

Названі найпопулярніші міфи про 5G

Названі найпопулярніші міфи про 5G

Експерти опублікували спростування деяких найпопулярніших міфів, що стосуються 5G, повідомляє ITsider.

Стандарт 5G - це наступник стандарту мобільного зв'язку 4G, який пропонує значну більшу швидкість, пропускну здатність і відчутно простіше в плані обслуговування і потреб інфраструктури. Мережі п'ятого покоління зараз впроваджуються по всьому світу, при цьому обростаючи великою кількістю міфів про шкоду і інших проблем.

Свого часу досить популярним був міф про загибель понад 300 птахів в Гаазі, що пов'язували з тестуванням роботи мереж п'ятого покоління. Згодом виявилося, що птахи, швидше за все, отруїлися, а тестування 5G в Гаазі в той час взагалі не проводилося. Так само спростують міф розвитку раку через електромагнітне випромінювання магнітного зв'язку, адже його недостатньо для виникнення розривів ДНК.

Ще один популярний міф про погіршення стану здоров'я людини - 5G погіршує кровообіг і викликає загибель клітин. По суті, єдиний ефект, який може бути потенційно шкідливим при використанні мобільного зв'язку - це надурочний нагрів тканин, але для цього встановлені спеціальні стандарти, до яких навіть близько не наближається жоден сучасний смартфон.

Також був розвінчаний досить важливий міф про споживання 5G електроенергії і забруднення навколишнього середовища. Слід розуміти, що технологія 5G набагато більш енергоефективна всіх її попередників, і для передачі певного обсягу даних вона вимагає набагато менше енергії, ніж потрібно 4G для цього ж обсягу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics