Close button

Як буде виглядати Чумацький Шлях через 400 тисяч років

Як буде виглядати Чумацький Шлях через 400 тисяч років

Через півмільйона років нічне небо буде зовсім іншим. Дослідники спробували з'ясувати, яким саме, повідомляє Фокус.

Навряд чи хто-небудь бачив, як в небі одночасно загоряються 40 тис. Зірок. Щоб зробити це, потрібно або спостерігати за нічним небом близько півмільйона років, поки наша Сонячна система неухильно дрейфує по Чумацькому Шляху, або подивитися на нову покадровую симуляцію того ж самого процесу, яку створили вчені в космічної обсерваторії ЕКА Gaia, пише Live Science.

У новій симуляції 40 тис. Зірок розташовані в радіусі 325 світлових років від Сонця. Вони проносяться крізь космічний простір, залишаючи за собою довгі світлові сліди.

Кожна точка світла являє один реальний об'єкт в Чумацькому Шляху, і кожен сяючий слід показувати прогнозоване рух цього об'єкту по галактиці протягом наступних 400 тис. Років. Більш яскраві і швидкі смуги розташовані ближче до нашої Сонячної системи, в той час як тьмяні і повільні - набагато далі.

За словами дослідників ЕКА, симуляція показує не дивно закономірність: до кінця анімації більшість зірок, згрупувалися в правій частині екрана, в той час як ліва залишилася відносно порожній.

І це відбувається не тому що, що зірки притягуються якийсь новонародженої чорною дірою або чужорідним притягає променем, просто наше Сонце постійно рухається, змушуючи проходять зірки здаватися більш згрупованими в протилежному напрямку.

"Якщо ви представите себе рухомим крізь натовп людей (які стоять при цьому нерухомо), то вам буде здаватися, що люди попереду немов" розсуваються ", щоб вас пропустити. А якщо в цей момент ви обернетеся назад, то побачите, що позаду вас все стоять ближче один до одного. Саме цей ефект виникає під час руху Сонця щодо зірок ", - говорять дослідники ЄКА.

Згідно з повідомленням ЕКА, новий висновок даних містить детальну інформацію про більш ніж 1,8 мільярди небесних об'єктів, включаючи точне положення, швидкість і орбітальну траєкторію більш ніж 330 тис. Зірок в межах 325 світлових років від Землі (40 тис. Зірок, представлених в симуляції , були обрані випадковим чином).

Новини

Популярні теми форуму

analytics