Close button

10 прийомів, як стати відмінним співрозмовником

10 прийомів, як стати відмінним співрозмовником

Секрети спілкування потрібно знати всім. Навчившись розташовувати співрозмовника до себе, набагато простіше будувати міцні довірчі відносини, отримувати потрібну інформацію і досягати цілей. Розповімо тобі, як розговорити будь-кого, навіть самого замкнутого людини, повідомляє MEN's LIFE.

У житті нам доводиться спілкуватися з різними людьми. Одні більш товариські і самі ведуть розмову. А з іншими спілкуватися складніше. Бесіда не клеїться, на встановлення контакту йде більше часу. У цій статті ми зібрали кращі поради психологів: як спілкуватися, встановлювати довіру і виробляти на співрозмовників тільки приємне враження.

1. Розкажи про себе

Якщо отримуєш односкладові закриті відповіді, чи не бомбардир людини новими питаннями, а почни з себе. Розкажи щось про себе або на будь-яку абстрактну тему, поділися думками або спостереженнями. Так твоєму співрозмовникові буде простіше зачепитися за щось і почати говорити.

2. Постав цікавий вопроc

Щоб співрозмовник по-іншому подивився на предмет обговорення, задай йому питання, який він не чекає почути. Людина напевно здивується, що ти про це подумав або звернув увагу на цю деталь. Це дасть більше грунту для діалогу. Наприклад, якщо обговорення робочих питань зайшло в глухий кут, запитай співрозмовника про що завгодно крім роботи. Або постав більш вузько направлений питання. Також можна поцікавитися незначними деталями, на які зазвичай не звертають увагу: як працює той чи інший пристрій, чому прийнято робити це саме так, звідки пішла назва і так далі.

3. Будь уважним

Вислуховуючи відповідь, зосередити увагу на співрозмовникові. Дивись на нього, а не блукай поглядом по сторонах. Не треба заглядати прямо в очі, але старайся, щоб людина бачила, що ти дійсно слухаєш. Підбадьорливо посміхайся, кивай, використовуй слова на кшталт «точно», «угу», «так».

4. Проявляй щирою зацікавленість

Покажи опонентові, як тобі цікаво те, що він говорить. Полестити його самооцінці і скажи, що тобі було дуже цікаво слухати. Що це дуже важлива інформація і він зрозуміло і детально її подав. Визначити, що дуже радий поспілкуватися з такою цікавою особистістю. Можна навіть додати, ніби твої знайомі позаздрили б, знаючи, що тобі випала така можливість. Або висловитися в дусі: «Ваші близькі точно пишаються вами, адже ви ...». Але намагайся не перегравати, фальш легко розкусити.

5. Проси докладне пояснення

Якщо людина в чомусь розбирається краще тебе, не закривай тему з позиції, що нічого не розумієш в цьому. Спробуй, навпаки, розкрити її, попроси пояснення. А потім визначити, що тепер, завдяки йому, ти розібрався цій темі. Постав пару уточнюючих питань або попроси повторити сказане, щоб напевно запам'ятати. Можна навіть записати пару тез співрозмовника, продемонструвавши йому максимальну зацікавленість.

6. Будь гнучким

До кожного співрозмовника потрібен свій підхід. Тому старайся говорити з новою людиною не так, як звик. А так, як тобі здається, він хоче, щоб з ним говорили. Для цього заздалегідь дізнайся щось про цю особистість, чим вона живе, що для неї важливо. Вибирай різний тон і стиль спілкування, використовуй різні слова і фрази, будь більш наполегливим або, навпаки, віддавай ініціативу опоненту.

7. Намагайся зрозуміти чужі емоції

Якщо тобі здається, що людина нервує або роздратований скажи про це. Але виражайся м'яко, з питальній інтонацією: «Мені здається, чи вас це турбує? Можливо, я розлютив вас цим? Схоже, що ви в замішанні. Це так?". Тоді співрозмовнику буде простіше пояснити, що він насправді відчуває.

8. Давай відповідну реакцію

Це особливо важливо, якщо ти відчуваєш негативні емоції. Коли розповідь викликає у тебе тільки позитивні думки, тобі буде неважко їх показати. Але приховувати негатив теж не потрібно. Головне - не переходити в наступ, а продовжувати висловлюватися в позитивному ключі, описуючи свої переживання як спостереження: «Мені здається, незважаючи на те, що тема дуже цікава, це питання мене засмучує. Я відчуваю потребу заперечити ».

9. Кидай виклик

Необов'язково всю бесіду намагатися справити найкраще враження. Нехай співрозмовник теж спробує тебе вразити. Швидше за все, ти зможеш правильно зіграти на самолюбстві і зацікавиш його. У жартівливій формі попроси людини проявити свої кращі сторони, розповісти щось дуже веселе або цікаве, продемонструвати почуття гумору або ерудицію: «А ось я чув, що ви все про це знаєте. Невже це так? Не вірю! Розкажіть! » або щось в такому дусі.

10. Будь на стороні співрозмовника

Щоб не зачепити людину різким висловлюванням або неприємною інформацією, можна посилатися на інших людей: «Мені шкода, але мене просили передати ... Я б не хотів це обговорювати, але пообіцяв дізнатися ... Напевно вам часто задають безтактні питання про це ... Мене так обурює , що вони говорять про вас ... ». Коли ти ніби передаєш чужі слова, то встаєш на сторону людини. І йому менше хочеться ображатися. Навпаки, простіше тобі довіритися і висловити свою щиру думку про неприємний питанні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics