Close button

Нідерланди висилають російських дипломатів

Нідерланди висилають російських дипломатів

Служба безпеки Нідерландів AIVD заявляє про успішну операцію з викриття шпигунської мережі за участю офіцерів російської Служби зовнішньої розвідки. У повідомленні відомства сказано, що співробітники посольства в Гаазі займалися збором даних про штучний інтелект, напівпровідники і нанотехнології, повідомляє Euronews.

Один з офіцерів СЗР створив мережу інформаторів, які мають відношення до голландських високотехнологічних компаній. Деяким з них платили за отримані відомості. Другий допомагав в зборі інформації, яка, як зазначають спецслужби, може бути застосована у військових цілях.

За підсумками операції Служби безпеки двоє співробітників посольства в Гаазі оголошені персонами нон-грата і повинні будуть найближчим часом покинути країну.

Посольство Росії в Гаазі підтвердило отримання ноти про висилку двох дипломатів. При цьому в диппредставництві наполягають, що «будь-яких доказів їх протиправних дій на території королівства пред'явлено не було». Російська сторона погрожує відповідними заходами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics