Close button

Директора порту "Чорноморськ" затримали на хабарі

Директора порту "Чорноморськ" затримали на хабарі

Директор державного підприємства "Морський торговельний порт" Чорноморськ "вимагав гроші за узгодження плану санації збанкрутілої приватної компанії, в комітеті кредиторів якої ДП мало більшість голосів, повідомляє Вести.

Ця компанія вела переговори з приватними інвесторами. Однак їх залучення вимагало узгодження комітету кредиторів. Тому коли керівник ДП відчув серйозність намірів одного з інвесторів, він зажадав від нього плату за "лояльність", оцінивши її в $ 250 тис, розповіли в НАБУ .

У четвер, 10 грудня, зазначеного керівника морпорту затримали на гарячому, разом з посередником, який передавав гроші. Вирішується питання про повідомленні як керівнику порту, так і посередника, про підозру і обрання їм запобіжного заходу.

У свою чергу САП розповіла, що справу про банкрутство згаданої компанії розглядається в одному з господарських судів. "Схвалення плану санації за умови затвердження його судом надало б можливість компанії-інвестору, у представника якої вимагали неправомірну вигоду, відновити господарську діяльність на території порту", - відзначили прокурори.

До речі, Міністерство інфраструктури України в рамках впровадження перспективних концесійних проектів в морській галузі готує до концесії перший і контейнерний термінали морського торгового порту "Чорноморськ".

А ось госаудітслужба України, посилаючись на результати проведеної перевірки ДП "Миколаївський морський торговельний порт", рекомендує владі ліквідувати підприємство через його неефективність.

Новини

Популярні теми форуму

analytics