Close button

Лікарі дали поради по носінню маски на вулиці в мороз

Лікарі дали поради по носінню маски на вулиці в мороз

Маска на вулиці взимку необхідна тільки при скупченні людей навколо, в інших випадках її не варто надягати. Про це повідомила лікар-інфекціоніст науково-клінічного відділу Московського міського Центру профілактики та боротьби зі СНІДом департаменту охорони здоров'я столиці Олена Бєлова, повідомляє РБК.

«Якщо йдеш по безлюдній вулиці - зніми маску. Важливо розуміти, що коли ми дихаємо і розмовляємо, з того боку маски, яка прилягає до обличчя, утворюється волога. А з самого початку нашого «інструктажу» по правильному носінню масок ми звертали увагу на те, що, якщо маска волога, її треба зняти і викинути », - розповіла Бєлова.

До того ж, за її словами, на морозі волога маска починає охолоджуватися, тому не може грати роль зігріваючого елемента. При цьому Бєлова уточнила, що маска необхідна в місцях скупчення людей, наприклад, на зупинці.

«На морозі маска швидко стане мокрою, це вже не є захистом», - сказав лікар-інфекціоніст, професор Микола Малишев. Він додав, що з цієї ж причини не варто використовувати маску для обігріву дихальних шляхів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics