Close button

Вірусолог назвав два способи подолати коронавірус

Вірусолог назвав два способи подолати коронавірус

Щоб побороти коронавірус, необхідно в першу чергу з'ясувати причину стійкості деяких людей до інфекції і створити ефективні ліки від COVID-19, повідомив вірусолог, провідний науковий співробітник Федерального дослідного центру фундаментальної і трансляційної медицини Олександр Чепурнов, повідомляє РБК.

«Ми знаємо багато випадків, коли люди просто стійкі до цього вірусу, про це постійно говорять. А далі що?" - сказав він. За його словами, причини можуть бути генетичні, коли «чогось не вистачає на рецепторах» (часто зустрічається), або імунологічні.

Другий спосіб впоратися з коронавирусной інфекцією - розробити хіміотерапевтичні препарати, які будуть ефективні саме проти COVID-19, пояснив Чепурнов. Він назвав це складним завданням, але вирішуваною.

«Цілий ряд препаратів, які почали випускати, по-перше, все-таки не стовідсоткові, по-друге, досить важкі в застосуванні, тобто мають неабиякою токсичністю», - зазначив вірусолог.

Вчений навів в приклад ліки від гепатиту С - «інфекції, яка нічим не бралася» через біологічних властивостей збудника. «Проте розробити ефективні трехнаправленние хіміотерапевтичні препарати, які з високою надійністю виліковують це захворювання», - уклав він.

В кінці жовтня вірусолог НДЦ епідеміології та мікробіології імені Н.Ф. Гамалії Анатолій Альтштейн серед причин толерантності організму до COVID-19 називав не тільки особливості організму, але і сам збудник. Директор Інституту економіки охорони здоров'я НДУ ВШЕ Лариса Попович, в свою чергу, вважає, що толерантність до COVID-19 могла сформуватися, після того як людина перехворіла бета-коронавирусной інфекцією.

Чепурнов ж казав, що при відсутності деяких рецепторів у людини може з'явитися толерантність до будь-якого вірусу, навіть до вірусу Ебола.

Новини

Популярні теми форуму

analytics