Close button

Ціни на нафту ростуть

Ціни на нафту ростуть

Ціни на нафту продовжують підніматися в п'ятницю на оптимізмі, що швидке впровадження вакцин від COVID-19 призведе до бурхливого економічного зростання в наступному році, повідомляє Интерфакс.

Консультативний комітет з вакцин та пов'язаних біологічних продуктів Управління з санітарного нагляду США (FDA) за підсумками минулого в четвер, 10 грудня, зустрічі рекомендував FDA схвалити екстрене застосування в Сполучених Штатах вакцини від COVID-19 компаній Pfizer і BioNTech.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:20 за московським часом в п'ятницю склала $ 50,34 за барель, що на $ 0,09 (0,19%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти подорожчали на $ 1,39 (2,8%) - до $ 50,25 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу досягла $ 46,9 за барель, що на $ 0,12 (0,26%) вище рівня попередніх торгів. У четвер ф'ючерси виросли в ціні на $ 1,26 (2,8%) - до $ 46,78 за барель.

Ціни як Brent, так і WTI на закриття ринку в четвер були максимальними з березня, свідчать дані Dow Jones.

"Нафта продовжила дорожчати в четвер, навіть незважаючи на величезний - на 15,2 млн барелів - зростання запасів у США минулого тижня", - відзначає головний аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

"Ринок дивиться далі цих даних. Ключовим фактором підтримки є розробка вакцин, впровадження яких може призвести до стрибка попиту, в результаті якого запаси знову повернуться до нормальних рівнів в наступному році", - цитує експерта MarketWatch.

Крім того, зростання цін на нафту сприяють сигнали того, що попит на нафту в Китаї вже перевищив доковідние рівні, і завантаженість нафтопереробних підприємств КНР зростає, каже Флінн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics