Close button

Глава Ferrari подав у відставку

Глава Ferrari подав у відставку

Головний виконавчий директор італійського виробника спортивних автомобілів Ferrari NV Луї Камільєрі несподівано пішов у відставку після госпіталізації з коронавірусів, пише The Wall Street Journal, повідомляє Интерфакс.

Камільєрі також вийшов з ради директорів Ferrari. Компанія повідомила, що тимчасово виконуючим обов'язки CEO буде виконавчий голова ради директорів Джон Елка.

Крім цього, Камільєрі покинув пост голови ради директорів Philip Morris International Inc. Його місце з травня 2021 року займе нинішній CEO тютюнової компанії Андре Каландзопулос.

Ferrari і Philip Morris в прес-релізах зазначили, що Камільєрі прийняв рішення про відставку "через особисті обставини".

За інформацією джерела WSJ, Камільєрі вже виписаний з лікарні і продовжує лікування вдома.

Камільєрі очолив Ferrari в 2018 році, після того як CEO компанії Серджіо Маркіонне помер через ускладнення, викликаних операцією. Камільєрі був головою і CEO Philip Morris International в 2008-2013 роках. У 2015 році він увійшов до ради директорів італійського автовиробника як незалежний директор.

Багато представників автомобільної промисловості вважали, що Камільєрі, який 40 років пропрацював в тютюновій галузі, буде тимчасовим главою Ferrari, однак він почав зміни в Ferrari, відзначає WSJ. Однією з його завдань став перехід до виробництва електромобілів. У своєму першому інтерв'ю в якості CEO Ferrari він заявив, що Ferrari випустить перший повністю електричний автомобіль в 2025-2030 роках. Однак в листопаді поточного року Камільєрі зазначив, що компанія навряд чи на 100% стане виробником електромобілів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics