Close button

Українці втрачають інтерес до електромобілів

Українці втрачають інтерес до електромобілів

Повсякденна експлуатація старих електромобілів підходить далеко не кожному. Багато вже переконалися в цьому на власному досвіді. Як наслідок - інтерес до старих електромобілів знижується кілька місяців поспіль, повідомляє Укравтопром.

Минулого місяця українські номери отримали 514 автомобілів, що працюють виключно на електротязі (BEV), з яких 481 - легковий і 33 комерційних.

Старі електрокари з-за кордону в листопаді придбав 461 автомобіліст, що на 31% менше, ніж в минулому році, тоді як попит на нові електричні машини виріс на 29%, до 53 од.

У порівнянні з листопадом минулого року кількість реєстрацій електромобілів зменшилася майже на 28%, але в той же час в них виросла частка нових машин, яка склала 10% проти 6% роком раніше.

Найпопулярніший електромобіль в Україні - Nissan Leaf в минулому місяці придбали 126 осіб. Далі в ТОП-5 електрокарів, зі значним відставанням від лідера, увійшли: Chevrolet Bolt - 69 шт .; Tesla Model 3 - 55 шт .; Tesla Model S - 36 шт .; BMW i3 - 23 шт.

У частині комерційних електромобілів всю статистику сформували дві моделі: Renault Kangoo ZE - 26 шт. і Nissan e-NV200 - 7 шт.

Всього за період з січня по листопад 2020 року український автопарк поповнили 6823 од. автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення, що на 2% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Частка уживаної техніки в цій кількості склала 92 відсотки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics