Close button

Тихановська відкрила віртуальні посольства Білорусі

Тихановська відкрила віртуальні посольства Білорусі

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська, яка вимушена виїхати за межі країни, взяла участь у віртуальному відкритті Народних посольств Білорусі по всьому світу, повідомляє Деловая столица.

Посольства відкрили в Міжнародний день прав людини, 10 грудня, інформує Telegram-канал політика.

Проєкт запущений спільнотою білоруських діаспор за підтримки Народного Антикризового Управління. За даними білоруських ЗМІ, посольства відкрилися в 14 країнах: в Бразилії, Великобританії, Німеччини, Ірландії, Іспанії, Литві, Португалії, Словенії, Україні, Фінляндії, Франції, Чехії, Швеції та Південній Кореї. У Шотландії й Каталонії з'явилися народні консульства.

Як повідомляється, Народні посольства націлені на захист прав, підтримку і солідаризація білорусів, які живуть в різних країнах світу.

"Ми повинні направити всі наші сили, всю нашу енергію, всю увагу на спільну справу. Сьогодні, як ніколи, нам важливо бути разом. Розповідайте всім про приклади нашої солідарності та взаємодопомоги. Про нашу безперервну жадобу свободи. Про унікальну білоруську гідність. Дякую кожному з вас за вашу роботу і допомогу. Тільки разом ми зможемо перемогти беззаконня і якомога швидше наблизити Білорусь до свободи. Живе Білорусь!", - сказала Тіхановском.

У декларації про створення народних посольств йдеться, що білоруси за кордоном не визнають легітимним обрання 9 серпня Олександра Лукашенка, а "офіційний" МЗС і посольства не мають демократичної легітимністю для представлення інтересів Білорусі та її діаспори.

Головними функціями народних посольств буде інформування громадськості про ситуацію в Білорусі, контакти з органами влади, громадськими організаціями та профспілками, а також допомогу білорусам, які були змушені покинути свою країну.

Новини

Популярні теми форуму

analytics