Close button

Повинні потрапити в топ-30 рейтингу Doing Business, - Шмигаль

Повинні потрапити в топ-30 рейтингу Doing Business, - Шмигаль

З метою стимулювання економічного зростання український уряд продовжує співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема з МВФ, Світовим банком та іншими партнерами, повідомляє Цензор.НЕТ.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму відеозверненні до учасників міжнародної конференції "Україна: інвестиційна гавань в часи змін", інформує Офіс президента України.

"Зараз ми активно обговорюємо з ЄС питання промислового безвізу, угоди про Спільний авіаційний простір і приєднання України до європейської енергетичної мережі ENTSO-E", - повідомив він.

Другий пріоритет уряду - поліпшення бізнес-клімату в Україні до кращих світових стандартів. Зокрема, за словами Дениса Шмигаля, мета - найближчим часом потрапити в топ-30 рейтингу Doing Business.

"На наш погляд, робота над забезпеченням чітких і прозорих правил гри на ринку є критично необхідним кроком для того, щоб інвестори відчували себе в Україні впевнено і надійно", - заявив прем'єр-міністр.

Він зазначив, що протягом 2021-2022 років планується укладення концесійних угод щодо морських портів, доріг, аеропортів, залізниці та інших об'єктів інфраструктури. Сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні й очікуване прийняття Верховною Радою закону про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями.

Учасники заходу також обговорили стратегію залучення інвестицій в економіку України.

Сьогодні в Києві проходить міжнародна конференція "Україна: інвестиційна гавань в часи змін", яка присвячена глибинним реформам і поліпшенню умов для бізнесу в Україні. Ключовими темами конференції стали: посилення захисту прав інвесторів, стимулювання залучення інвестицій в малий і середній бізнес, перспективи релокації виробничих потужностей в Україні, посилення комунікації між регіонами і світом, а також успішні кейси інвесторів в нашій країні.

Своє відеозвернення учасникам конференції записав глава держави Володимир Зеленський. У ньому він запевняє, що Україна здійснила історичні реформи і відкрита для світу як інвестиційна гавань.

Новини

Популярні теми форуму

analytics