Close button

На Банковій влаштували жалобну процесію через "справу Шеремета"

На Банковій влаштували жалобну процесію через "справу Шеремета"

Учасники акції виступають проти звинувачень Андрія Антоненко, Яни Дугаров і Юлії Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, повідомляє УНИАН.

У Києві на вулиці Банковій в річницю "справи Шеремета" проходить акція "Похорони правосуддя".

e5i_lumd0l_big.jpg

Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції виступають проти звинувачень Андрія Антоненко, Яни Дугар і Юлії Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

"Траурна процесія» пройшла від перехрестя вулиць Інститутської і Банкової до Офісу президента. Попереду ходи йшла дівчина з зав'язаними чорною пов'язкою очима. В одній руці вона тримала терези Феміди, а в іншій - "чорну" рамку з фото Конституції України. Учасники акції також несли похоронні вінки і труна з написом: "Весна пройшла, але їх не садять". Під час процесії звучала траурна музика.

У Офісу президента їх зустріло велика кількість поліцейських зі службовими собаками. Правоохоронці дозволили учасникам акції пронести труну ближче до будівлі Офісу президента. Зараз ситуація спокійна, конфліктних ситуацій немає. Кількість учасників заходу становить близько 200 осіб.

gp15104ih8_big.jpg

Як заявив співорганізатор акції Євген Карась, влади у справі про вбивство Шеремета хочуть притягнути до відповідальності випадкових людей.

"Якщо суспільство не буде чинити опір подібному свавіллю правоохоронної і судової системи, завтра будь-який« висяк »у резонансній кримінальній справі можуть приписати будь-якого з людей і повісити таким чином на таку людину злочин", - сказав він.

9dylncry_1_big.jpg

bv4e1tsgw3_big.jpg

27n8kp9apg_big.jpg

h3nxwypqgw_big.jpg

Справа Шеремета: що відомо

  • Шеремет загинув в центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіціі заявили, що в причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Антоненко, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко (псевдонім «Лиса»), військову медсестру Яну Дугаров.
  • Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугаров напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • Суд обрав Антоненко і Кузьменко запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, Дугаров - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.
  • 11 серпня суд змінив Кузьменко запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
  • 21 травня Антоненко, Кузьменко і Дугаров додали ще дві підозри, а також змінили зміст попереднього.
  • За словами керівника юридичної фірми «Сенс Консалтинг» Леоніда Маслова, Антоненко - вже виконавець за попередньою змовою, а Кузьменко - «тільки заклала вибухівку разом з Антоненко, але не натискала на гачок». Крім того, підозрюваних звинувачують у знищенні автомобіля, в якому був Шеремет, і зберіганні вибухівки.
  • Їх справа розглядає суд присяжних.
  • 9 вересня суд змінив Дугаров запобіжний захід з нічного домашнього арешту на заставу в 168 тис. Грн.
  • 21 жовтня Шевченківський райсуд Києва до 19 грудня продовжив запобіжний захід Антоненко і Кузьменко і процесуальні обов'язки для Дугаров.

Новини

Популярні теми форуму

analytics