Close button

Зеленський нагородив Марківа орденом "За мужність"

Зеленський нагородив Марківа орденом "За мужність"

Президент України Володимир Зеленський нагородив нацгвардейца Віталія Марківа орденом «За мужність» III ступеня. Відповідний указ №563 від 12 грудня оприлюднено на сайті глави держави, повідомляє УНИАН.

Марків нагороджений за видатні особисті досягнення в державній та громадській діяльності, зразкове виконання службового та громадянського обов'язку, високий професіоналізм та вагомий внесок у захист прав і свобод громадян, інтересів України на міжнародному рівні, повідомили в прес-службі глави держави.

Як зазначив президент, справедливе рішення у справі нацгвардейца і його звільнення - це також перемога України на міжнародному рівні. «Українська держава і я особисто будемо завжди відстоювати права наших громадян і завжди допомагати їм повернутися додому, в якій би частині світу вони не потрапили в біду. Ми будемо боротися за кожного нашого громадянина - це один з моїх базових принципів », - запевнив Зеленський.

Нагадаємо, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Кульчицького, старшого сержанта Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року Італії за підозрою у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі і російського перекладача Андрія Миронова, яке сталося 24 травня 2014 року за Слов'янському.

12 липня 2019 року суд присяжних в місті Павія засудив Марківа до 24 років ув'язнення. Рішення було оскаржено в апеляційному порядку. 3 листопада 2020 року Марків був виправданий, а на наступний день він повернувся в Україну.

Новини

Популярні теми форуму

analytics