Close button

Азербайджан заявив про проведення АТО в Карабасі

Азербайджан заявив про проведення АТО в Карабасі

Міністерство оборони і Служба державної безпеки (СДБ) Азербайджану звинуватили вірменських військових в провокаціях в неділю, 13 грудня. Через це в Нагірному Карабасі почалася антитерористична операція (АТО), повідомляє Корреспондент.

"З 26 листопада вірменські військові, які не залишили регіон відповідно до тристоронньої заяви президентів Азербайджану і РФ, а також прем'єра Вірменії, навпаки, створили бойові позиції і в останні дні здійснили низку провокацій і терактів проти азербайджанських військових і цивільних осіб", - йдеться в заяві Міноборони і СДБ.

Зокрема, стверджується, що 26 листопада вірменські військові атакували позиції ЗС Азербайджану в селі Шур Ходжавендського району - в результаті загинули троє азербайджанських військових, ще двоє отримали поранення.

Крім цього, йдеться в заяві, 8 грудня була "здійснена провокація" поблизу селища Гадруд Ходжавендського району, в результаті чого загинув ще один азербайджанський військовий, а також важке поранення отримав співробітник компанії стільникового зв'язку Azercell.

"На підставі цього, СДБ Азербайджану змушена була провести антитерористичну операцію в цьому районі", - йдеться в заяві.

Тим часом прес-служба МЗС Вірменії заявляє, що військові Азербайджану зробили нові спроби нападів на села Великий Шен і Старий Шен Гадрутського району в Карабасі.

"11 грудня о 20:40 сили спецназу ЗС Азербайджану здійснили атаку на села Старий Таглар і Хцаберд Гадрутського району на лінії зіткнення карабаських та азербайджанських сил, скориставшись тією обставиною, що на даній ділянці не розміщені російські миротворчі сили. Аналогічні провокаційні дії ЗС Азербайджану продовжилися також сьогодні в напрямку населених пунктів Великий Шен і Старий Шен Гадрутського району", - йдеться в повідомленні.

Напередодні в Карабасі заявили про наступ Азербайджану. Стверджувалося, що військові цієї країни атакували два населених пункти, які не переходили під контроль Баку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics