Close button

В Японії виявили десяте вогнище пташиного грипу

В Японії виявили десяте вогнище пташиного грипу

У префектурі Сіга в радіусі 10 кілометрів від ферми, де був виявлений вірус пташиного грипу, знаходяться ще шість птахоферм, повідомляє Корреспондент.

В Японії на острові Хонсю зафіксовано спалах пташиного грипу в префектурі Сіга. Про це повідомило агентство Kyodo в неділю, 13 грудня.

Напередодні на фермі в населеному пункті Хіґасі-Омі були виявлені понад 50 загиблих курей. Аналізи показали позитивну реакцію на пташиний грип. Існують підозри про його високу патогенності.

У господарстві будуть знищені понад 11 тисяч птахів. Введено карантин на переміщення курей і яєць в 3-кілометровій зоні навколо ферми.

У префектурі Сіга в радіусі 10 кілометрів від ферми, де був виявлений вірус пташиного грипу, знаходяться ще шість птахоферм, там вирощують в цілому близько 58 тисяч курей. В даний час повідомлень про вогнища пташиного грипу на інших фермах не надходило.

Сіга стала десятою префектурою в Японії, в якій місцева влада зафіксували спалах пташиного грипу в цьому році.

Раніше спалаху інфекції були виявлені на території японських префектур: Кагава, Міядзакі, Нара, Фукуока, Хего, Оіта, Хіросіма, Вакаяма і Окаяма. У зв'язку з цим в даних регіонах в сукупності було забито більше 2,5 млн курей.

Новини

Популярні теми форуму

analytics