Close button

У МВС розповіли про номери для екоавтомобілів

У МВС розповіли про номери для екоавтомобілів

Перехід людства на більш екологічні джерела енергії - важливий крок до чистого майбутнього. За дослідженнями міжнародної наукової спільноти Deep Carbon Observatory, викиди вуглецю від діяльності людства складають майже 990 млн тонн на рік, повідомляє Finance.ua.

Про це пише МВС.

Тому в Україні «екологічні машини» зараз у топі і мають свої номерні знаки з символами зеленого кольору й окремими серіями.

Як позначають такі номери. Одна з них починається з букви «Z». Це означає «zero» (англ. «Нуль»), тобто «нульові викиди».

Також в майбутньому «зелені» номерні знаки можуть стати неабиякими помічниками патрульної поліції.

Приклад: завдяки їх наявності можна буде визначити, чи дозволений в'їзд на певні вулиці (якщо ці обмеження встановлені місцевими органами влади), чи можна паркуватися на спеціально відведених місцях (це вже діє в деяких українських містах), а також займати смугу руху громадського транспорту.

Нагадаємо, в Україні почали видавати «зелені» номери для електроавто. У номерах для електромобілів використовуються не тільки символи, ідентичні для латиниці і кирилиці, а й чиста латиниця. Наприклад, електромобілі отримають поєднання виду Z *, Y *, електромобілі-таксі - поєднання TV, TW, TY, TZ (і жовтий фон), електробуси - свою серію і т.д.

Новини

Популярні теми форуму

analytics