Close button

Пандемія: Словаччина планує внести правки до Конституції

Пандемія: Словаччина планує внести правки до Конституції

Словаччина планує внести зміни до Конституції через пандемію коронавирусу. Зміни потрібні для продовження надзвичайного стану, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомляє видання aktuality.sk.

Зазначено, що Національна рада Словацької республіки проведе позачергове засідання 17 грудня. Депутати повинні остаточно прийняти рішення про внесення змін до Конституційного закон про держбезпеки. Він регулює продовження дії ПП.

Нова редакція документа передбачає, що уряд зможе неодноразово продовжувати введене надзвичайний стан, кожен раз максимум на 40 днів.

При цьому його повинен затвердити парламент не пізніше ніж за 20 днів до дати завершення чинного ПП. Ця норма дозволить продовжити надзвичайний стан, введений через пандемію COVID-19.

Парламентарії планують розглянути і іншу конституційну норму. Конституційний суд хочуть уповноважити переглядати рішення про продовження дії надзвичайного стану.

Згідно з Конституцією Словаччини, надзвичайний стан може бути оголошено максимум на 90 днів у разі загрози життю і здоров'ю людини. Основні права і свободи можуть бути обмежені під час НС.

Новини

Популярні теми форуму

analytics