Close button

Україна вшановує ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Україна вшановує ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Сьогодні, 14 грудня, в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, повідомляє Деловая столица.

З цього приводу до громадян звернувся голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Сьогодні Україна вшановує ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Ми згадуємо тих, завдяки чиїй роботі вдалося подолати наслідки катастрофи. Це тисячі пожежників, будівельників, військових, правоохоронців, медиків, працівників станції. Низький їм уклін!" - йдеться у зверненні Разумкова.

Він зазначив, що аварія на ЧАЕС стала уроком для всього світу і показала, "наскільки високою може бути ціна прорахунку і наскільки руйнівною - неправда".

"Кожен, хто з перших хвилин самовіддано рятував людей від катастрофи такого масштабу, - зробив найважливіший внесок у ліквідацію наслідків аварії. На жаль, багатьом учасникам тих подій довелося заплатити за це велику ціну. Щоб врятувати наступні покоління: не тільки український, але і всієї Європи, деякі з них пожертвували своїм здоров'ям, а інші - життям. Вічна пам'ять тим, кого забрала страшна трагедія. Ваші самопожертви і відважний вчинок ніколи не будуть забуті!" - підкреслив спікер ВР.

jya5mksefq_big.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics