Close button

Як швидко отримати гроші від страхової компанії

Як швидко отримати гроші від страхової компанії

Отримання компенсацій після ДТП від українських страхових компаній не завжди йде гладко. Середній термін врегулювання - від двох до трьох місяців. Але іноді справа затягується і доводиться користуватися важелями впливу. Про них і поговоримо, повідомляє Авто24.

Останнім часом компанії класичного страхового ринку стали набагато краще врегулювати страхові випадки. Однак до сих пір зустрічаються випадки, коли страхова тягне з виплатами, зменшує суму відшкодування або взагалі відмовляється платити. Якщо сума компенсації істотна, за неї варто поборотися і в для цього є кілька дієвих методів.

Страховий брокер

Як правило, страхові брокери (не агент), продають страхові поліси, допомагають у врегулюванні страхових випадків. Звичайно, купувати страховий поліс у них трохи дорожче (не завжди), але коли мова заходить про врегулювання, їх допомога може бути досить суттєвою. Подбати про це можна тільки при покупці поліса.

Переговори

Якщо купили не через брокера, кращий варіант - самостійно домовитися зі страховою. Іноді страхові компанії пропонують меншу суму, але платять готівкою і не вимагають підтвердження дійсної вартості ремонту. На практиці це означає, що оцінити збиток можна на фірмовій або дорогий СТО, а відремонтувати автомобіль на більш доступною СТО або взагалі в гаражах. Якщо автомобіль не новий, а його господар не дуже вимогливий, то така схема може бути вигідною обом сторонам.

Скарга в МТСБУ

На ринку "автоцивілки" є регулятор - Моторне транспортне страхове бюро України (МТСБУ). Ця організація, крім іншого, може допомогти у врегулюванні страхового випадку. На сайті МТСБУ можна залишити скаргу на конкретну страхову компанію. Як правило, це не кращим чином позначається на самій страховій і в багатьох випадках допомагає у врегулюванні. Однак, варто зазначити, що скаржитися можна тільки якщо не вдалося досягти компромісу шляхом переговорів.

ЗМІ і соцмережі

Якщо суперечка зі страховою компанією зайшов занадто далеко, і отримати компенсацію все одно не вдається, можна скористатися допомогою ЗМІ або соцмереж. Негативні відгуки на власній сторінці страхової компанії і МТСБУ можуть принести користь. Також можна звернутися в ЗМІ з докладним описом історії врегулювання. Зазвичай страхові компанії піклуються про власний імідж і реагують на негатив в інформаційному просторі.

Суд

У справах, в яких врегулювання залежить від рішення суду, строки виплат великі. Особливо це відчувається зараз, в період перманентного карантину. Тут ситуація складна, адже якщо на страхову компанію вплинути можна досить легко, то вплив на судові органи - завдання не з простих.

Неповні виплати

Мабуть, найбільшою проблемою є неповні виплати. Іноді страхові компанії не оплачують ПДВ. Але найбільшою проблемою є так званий "облік зносу". Вважається, що будь-яка деталь, встановлена на автомобілі вже частково зношена і тому коштує дешевше ніж нова. Але для відновлення після ДТП дуже часто доводиться купувати нові деталі. Це особливо актуально для стареньких автомобілів - на них через "обліку зносу" страхові компанії недоплачують найбільше. Це питання врегульоване в договорі - вивчайте його перед тим, як віддати гроші за страховку.

Резюме

Якщо компромісу досягти не вдалося і страхова компанія недоплатила істотну суму через зловживання з показником "обліку зносу" - поскаржитися в МТСБУ потрібно обов'язково. Також варто поширити таку історію в інформаційному просторі. Навіть якщо це не допоможе в отриманні виплати, принаймні негативний відгук застереже інших автомобілістів від співпраці з недобросовісною страховою компанією.

Новини

Популярні теми форуму

analytics