Close button

Ізраїль нагадав Росії про окупований Крим

Ізраїль нагадав Росії про окупований Крим

В Ізраїлі пригадали Росії Крим через заяви Москви щодо визнання суверенітету Марокко по Західній Сахарі. Про це написав журналіст The Jerusalem Post Сет Францман, повідомляє Лента.ру.

Йдеться про реакцію російського МЗС на заяви про нормалізацію відносин між Марокко та Ізраїлем. У дипвідомстві висловили побоювання через прилучене до угоди визнання Вашингтоном суверенітету Марокко над Західною Сахарою.

"Коментарі Москви йдуть всупереч з її власним рішенням по анексії Криму в України у 2014 році, і цю дію більшість країн не визнають", - заявив Францман.

Він пояснив "осуд" Москви щодо Вашингтона їх напруженими відносинами. Францман також визнав, що, як правило, Росії та Ізраїлю вдається злагоджено працювати в близькосхідному регіоні.

11 грудня заступник голови МЗС РФ Михайло Богданов заявив, що Москва вітає процес нормалізації відносин між Ізраїлем та арабськими країнами, але побоюється наслідків для Палестини. Крім цього, російська сторона назвала порушенням міжнародного права визнання США суверенітету Марокко над Західною Сахарою.

10 грудня президент США Дональд Трамп заявив, що Ізраїль і Марокко домовилися про повну нормалізацію дипломатичних відносин. Ізраїль вже нормалізував відносини з ОАЕ, Бахрейном і Бутаном. У США також заявляли про нормалізацію відносин з Суданом.

Західна Сахара домагається незалежності з середини 1970-х. З 2007 офіційна влада і місцева військово-політична організація "Фронт Полісаріо" чотири рази проводили переговори з приводу статусу регіону. Всі вони закінчувалися безрезультатно.

Новини

Популярні теми форуму

analytics