Close button

Brent подорожчала на оптимізмі з приводу вакцин

Brent подорожчала на оптимізмі з приводу вакцин

Ціни на нафту піднімаються в понеділок на тлі схвалення американським регулятором вакцини від COVID-19 компаній Pfizer і BioNTech, що підвищив оптимізм інвесторів щодо перспектив відновлення світової економіки і попиту на нафту, повідомляє Интерфакс.

Крім того, вибух танкера в районі саудівського порту Джидда сприяє зростанню побоювань з приводу нового витка напруженості в регіоні, пише агентство Bloomberg.

Судноплавна компанія BW Group повідомила про вибух, що стався на танкері під сінгапурським прапором. Компанія відзначила, що, ймовірно, причиною вибуху став "зовнішнє джерело".

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:20 за Москві в понеділок склала $ 50,38 за барель, що на $ 0,41 (0,82%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів в п'ятницю ці контракти подешевшали на $ 0,28 (0,6%) - до $ 49,97 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу досягла $ 46,9 за барель, що на $ 0,33 (0,71%) вище рівня попередніх торгів. У п'ятницю ф'ючерси знизилися в ціні на $ 0,21 (0,5%) - до $ 46,57 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent подорожчала на 1,5%, WTI - на 0,7%. Минулого тижня ціни ф'ючерсів з найближчої постачанням обох сортів досягали максимумів з 4 березня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics