Close button

Південь Туреччини затопило через рекордні опади

Південь Туреччини затопило через рекордні опади

В результаті значних опадів, ураганів і штормів на півдні й в південно-західній частині Туреччини зруйновані будинки, затоплені значні території та транспортна мережа, затонули судна, повідомляє Укринформ.

Про це повідомляє телеканал CNN Türk.

У провінції Анталія випала рекордна кількість опадів, зокрема в місті Анталія випало 61,8 мм опадів, в Аланії - 47,1, в Демре - 94,8, в районі лісових масивів Манавгат - 100,3. В районі Газіпаша через значні опади й затоплення було перекрито рух по автодорогах. Також були затоплені території сільгоспугідь, вулиці й об'єкти інфраструктури в населених пунктах. Місцями випав рясний град розміром з волоський горіх.

r0iyqbjf3n_big.jpg

В результаті негоди, яка тривала два дні в Бодрумі, що на узбережжі Егейського моря в провінції Мугла, і супроводжувалася сильними поривами вітру силою до 80 км/г, було потоплено судно-катамаран (вартістю понад $1 млн) і кілька рибальських човнів, передає CNN Türk.

Також пошкоджень і затоплень зазнали прибережні будівлі, в основному об'єкти малого бізнесу.

fcu7ewm7ah_big.jpg

Як повідомляє телеканал, в населеному пункті Дідім, що в сусідній провінції Айдин, в результаті сильних поривів вітру були зруйновані будинки й зламані дерева, частина яких опинилася на дорогах і заважала руху автомобілів.

kocpuuyotl_big.jpg

Метеорологи підвищили рівень небезпеки в зазначених районах і попередили населення про можливі наслідки стихії. На даний момент про людські жертви повідомлень немає.

Новини

Популярні теми форуму

analytics