Close button

Київ скували пробки: ситуація на дорогах столиці

Київ скували пробки: ситуація на дорогах столиці

Пробки в Києві ні для кого не є сюрпризом. Ми зібрали кілька порад, які якщо не повністю позбавлять вас від непотрібного простоювання в тягнучках, то хоча б зроблять цей процес не таким тривалим. Сьогодні помітно значне ускладнення руху транспорту на тлі негоди, повідомляє УНИАН.

Київ регулярно страждає від перевантаженості основних магістралей - водії і пасажири тривалий час проводять в пробках. Найбільш складна ситуація на дорогах складається під час ранкового та вечірнього часу пік - так званої робочої перевезення.

Сьогодні помітно значне ускладнення руху транспорту на тлі негоди.

Дощ зі снігом і "остиглі" за останні кілька днів дороги в Києві зіграли злий жарт з автомобілістами столиці і водіями, які прямували транзитом. Автомагістралі вкрилися ожеледицею і перетворилися на ковзанки, що призвело до численних ДТП в місті і викликало транспортний апокаліпсис.

Пробки в Києві: ситуація на мостах

Рух на столичних мостах через Дніпро вранці значно ускладнене. На північному мосту, мосту Патона та Дарницькому мосту виникли великі пробки, що заважають дістатися до правого берега. На виїзді з моста Патона на бульвар Дружби народів відбулося ДТП.

Великі пробки в напрямку правого берега також виникли на Русанівському мосту, перед мостом метро, і перед Південним мостом.

Пробки в Києві: ситуація на вулицях столиці 14 грудня

Вранці 14 грудні більше пробки утворилися на в'їздах до Києва і в центрі міста. Велика пробка в напрямку центру тягнеться по проспекту Перемоги від станції метро Житомирська до бульвару Тараса Шевченка. На вулиці Юрія Іллєнка в напрямку станції метро Лук'янівська рух також ускладнено.

Значні проблеми виникли на виїздах з Петропавлівської та Софіївської Борщагівки на Велику окружну дорогу.

Велика пробка утворилася між станціями метро Теремки і Голосіївська. На Голосіївському проспекті сталося дві аварії.

Пробки виникли на вулиці Семена Скляренка та на проспекті Степана Бандери. Рух транспорту на Подолі також утруднено. Великі пробки утворилися на вулиці Набережно-Рибальській і Набережно-Хрещатицькій.

У центрі Києва пробка тягнеться по бульвару Тараса Шевченка до Бессарабського ринку. Проблеми з транспортом виникли на вулиці Басейній та бульварі Лесі Українки. Рух по вулиці Шовковичній від вулиці Дарвіна до вулиці Мечникова перекрито.

1607927329-1300.jpg?0.23507770050345944

Google maps

У Києві з початку руху на всіх маршрутах громадського транспорту раніше було введено оперативний стан. Оперативне положення - це слідування з відхиленням від графіка руху.

Таке відхилення пов'язано зі складними погодними умовами. Відзначимо, вулиці Києва буквально перетворилися на ковзанку. У столиці в четвер через ожеледицю стався справжній транспортний колапс. Дороги через дощ і морозу вкрилися шаром льоду. За вихідні ситуація майже не покращилася.

Як не потрапити в пробку в Києві

Дієвого рецепту столична влада і водії поки не винайшли. Однак, є кілька порад, які якщо не повністю позбавлять вас від непотрібного простоювання в тягнучках, то хоча б зроблять цей процес не таким тривалим.

  • Час поїздки. Враховуйте, що період 8: 00-10: 00 та 17: 00-19: 00 - найскладніший для київських доріг. В цей час люди масово їдуть на / з роботи, багато хто прагне покинуть город або ж в'їхати в нього. Відповідно, саме в ці ранкові та вечірні години на дорогах накопичується максимальна кількість транспорту.
  • День поїздки. Вечора п'ятниці неділі, ранок понеділка - період, коли кияни виїжджають на вихідні або повертаються з них. В цей час пробки виникають практично на всіх виїздах / в'їздах в місто. Отже, для комфортного пересування такі локації в цей час краще не відвідувати.
  • Погода. Дощ або сніг значно ускладнюють ситуацію на дорогах в будь-якому місті. У Києві ці фактори роблять значний вплив через часті підтоплень або снігових заметів. Також при поганій погоді багато пасажирів прагнуть скористатися таксі, що тягне додаткове навантаження на дороги, збільшуючи кількість автотранспорту на них.

1532546042-7013.jpg?0.8198436772256379

Погода впливає на дорожню обстановку

  • Метро. Якщо ви бачите, що уникнути попадання в пробку не вдасться - скористайтеся підземкою. Автомобіль можна припаркувати недалеко від станції метро, або зовсім не виїжджати на ньому в цей день.
  • Велосипед. Цей екологічно безпечний вид транспорту завжди може прийти на допомогу. Останні роки в Києві з'явилося безліч доступних пунктів прокату велосипедів. У тому випадку, якщо ваш шлях пролягає через все місто, сміливо віддайте перевагу двоколісному одного.

1558871954-7906.jpg?0.8909116461790603

На допомогу може прийти велосипед

  • Місцезнаходження роботи. Якщо ваша робота знаходиться в украй важкодоступному для автотранспорту місця - задумайтеся, можливо, це хороший привід змінити її.

Новини

Популярні теми форуму

analytics