Close button

Хакерська атака по США: відомі гучні подробиці

Хакерська атака по США: відомі гучні подробиці

Група хакерів APT29 (Cozy Bear), пов'язана з російською розвідкою, отримала доступ до системи Мінфіну США і Національного управління з телекомунікацій і інформації (NTIA), повідомляє Апостроф.

Про це повідомляє The Washington Post.

Хакери отримали доступ до поштового трафіку американського Мінфіну і NTIA ще кілька місяців тому. Не виключено, що вони могли зламати мережі та інших урядових організацій.

Хакерська атака стала причиною засідання Ради національної безпеки в Білому домі 12 грудня. Атака була настільки масштабною, що її розслідуванням займаються кілька спецслужб, в тому числі ФБР.

Як запевнив офіційний представник Ради національної безпеки Джон Улліот, влада "вживає всі належні заходи для виявлення та усунення будь-яких можливих проблем, пов'язаних з цією ситуацією".

Як повідомили поінформовані джерела, ця атака стала однією з найбільших на урядові системи за п'ять років. Від хакерів постраждало також одне з агентств міністерства торгівлі. Атаки почалися ще навесні й залишалися непоміченими кілька місяців на тлі пандемії та виборів.

Своєю чергою Росія відкидає свою причетність до хакерської атаки на США. Так, в посольстві РФ в Сполучених штатах назвали публікації американських ЗМІ "черговими безпідставними спробами звинуватити Росію в хакерських атаках".

У заяві наголошується, що "нападу в інформаційному просторі суперечать зовнішньополітичним принципам" Москви, її національним інтересам і "розумінню того, як вибудовуються відносини між державами".

Лена Руденко

Новини

Популярні теми форуму

analytics