Close button

Мінціфри вводить електронні ТТН в Україні

Мінціфри вводить електронні ТТН в Україні

Мінціфри спільно з Мінінфраструктури, Інститутом аналітики та адвокації та провайдерами електронного документообігу впроваджують е-ТТН - електронну товарно-транспортну накладну, повідомляє Finance.ua.

Про це повідомляє прес-служба міністерства та Комітету цифровий трансформації України.

«Міністерство інфраструктури активно працює над цифровізацією транспортної галузі. Це і рішення по автоматизації процесів, і відмова від паперового обігу документів і створення нових цифрових сервісів для бізнесу і громадян. Цілі амбітні, але вимагають не просто введення ІТ-рішень, а й розбору і та частої зміни бізнес-процесів. Прикладом такого проекту є електронна товарно-транспортна накладна », - зазначив CDTO Міністерства інфраструктури України Анатолій Клімашевський.

Для чого необхідне введення е-ТТН:

  • спростить отримання послуг для всіх учасників транспортного процесу;
  • сприятиме економії ресурсів і зменшення корупції в галузі.

«Через конкуренцію на ринку існують різні системи електронного документообігу. Тому питання передачі даних одним провайдером іншому не було вирішене. Це мала бути арбітр. Їм стало Міністерство інфраструктури України. Ми вирішили стати тим підтверджує органом, який дозволив би комунікувати різними системами електронного документообігу », - зазначив в презентації генеральний директор Директорату цифровий інфраструктури на транспорті Міністерства інфраструктури України Фарід Сафаров.

Згодом плануються повний перехід до електронної форми після експерименту, цифровизація спеціальних форм ТТН і подальша робота в напрямку транскордонного обміну даними між країнами. Про такі плани розповів виконавчий директор Інституту аналітики та адвокації Юрій Ромашко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics