Close button

SpaceX встановила черговий рекорд

SpaceX встановила черговий рекорд

Компанії Ілона Маска SpaceX вдалося вивести на навколоземну орбіту супутник SXM-7, що належить підприємству Sirius XM Holdings. Прилад був відправлений на орбіту за допомогою ракети Falcon 9. Раніше з її участю було виконано шість подібних місій, повідомляє Комментарии.

Супутник успішно відправився на заплановане місце. Для його транспортування вистачило сорока хвилин.

Завдяки цій місії компанія SpaceX побила нові рекорди. Багаторазова ступінь ракети-носія здійснила 7 польотів за 652 дня (раніше це займало 807 днів). Також між 6 і 7 пуском пройшло рекордно короткий час - 56 днів (раніше - 99 днів).

Це двадцять п'ятого успішний ракетний пуск SpaceX в цьому році. До кінця 2020 компанія Ілона Маска планує провести ще три запуски.

Місія розпочалася о 12.30 за місцевим часом поблизу Східного узбережжя Америки.

jc9upnipcp_big.jpg

Нагадаємо, що прототип корабля Starship Ілона Маска зазнав аварії під час випробувань. Спочатку корабель перекинувся, перебуваючи в повітрі, а потім вибухнув на землі. Всього з моменту запуску до вибуху минуло кілька хвилин.

Космічний корабель Starship являє собою суперважку ракету, яка призначена для перевезення людей на Місяць і Марс. SpaceX заявляє, що корабель зможе доставляти на навколоземну орбіту понад 100 тонн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics