Close button

Австралійське видання отримало дані про 2 млн членів компартії Китаю

Австралійське видання отримало дані про 2 млн членів компартії Китаю

Австралійська газета The Australian отримала доступ до даних 2 мільйонів членів Комуністичної партії Китаю (КПК), частина яких працює в найбільших світових компаніях. Матеріал 14 грудня опублікували на сайті видання, повідомляє RTVi.

У базі даних вказані партійні посади, дати народження, національні ідентифікаційні номери, етнічна приналежність, а також 79 тисяч осередків, частина яких створена в іноземних компаніях, університетах і держустановах.

Серед компаній, де працюють члени КПК, згадуються авіаконцерн Boeing, автовиробник Volkswagen, фармацевтичні фірми Pfizer і AstraZeneca, а також банки ANZ і HSBC.

З отриманих виданням даних випливає, що китайські комуністи можуть працювати в консульствах Австралії, Великобританії й США в Шанхаї.

За словами австралійського журналіста і ведучого Sky News Шаррі Марксон, це перший подібний витік в світі. Він зазначив, що вона відкриває завісу, як КПК діє при владі генсека Сі Цзіньпіна.

Марксон зазначив, що члени відділень КПК в західних компаніях в разі потреби несуть відповідальність перед партією і самим президентом Сі.

Влітку 2020 року австралійський інститут стратегічної політики випустив звіт, в якому стверджується, що агенти секретного підрозділу КПК виконують місію по проникненню і впливу практично на всі аспекти життя країн перебування - від політики і бізнесу до медіа.

Відносини Австралії і Китаю сильно погіршилися останнім часом. Канберра підтримала глобальне розслідування про походження коронавируса, а також засуджує порушення прав людини в Гонконзі і Сіньцзяні. У відповідь Пекін обмежує імпорт товарів з Австралії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics