Close button

Пекін оштрафував Alibaba

Пекін оштрафував Alibaba

Державний орган, що регулює ринкову діяльність Китаю (SAMR), оштрафував Alibaba і компанію-партнера Tencent за те, що з їхнього боку не пішли необхідні повідомлення наглядових відомств Пекіна про деякі корпоративних придбання компаній, повідомляє PaySpace Magazine.

Аналітики впевнені - такий крок підкреслює все більш жорстку позицію уряду Китаю щодо власних технологічних гігантів країни. Штрафні санкції пов'язані з придбанням Alibaba контрольного пакета акцій оператора універмагів InTime, China Literature - компанії New Classics Media, а Hive Box - компанії China Post Smart Logistics. На кожну з трьох компаній накладено штраф в розмірі $ 76 463.

Хоча сума штрафів невелика, такий крок SAMR сигналізує про подальше намір китайських регулюючих органів посилювати контроль і карати технологічні компанії, багато з яких за останні кілька років здобули значний ступінь незалежності від державного сектору, одночасно граючи ключову роль в повсякденному житті жителів КНР. SAMR звинуватило компанії в тому, що жодне з придбань не обмежує і не усуває конкуренцію, а представники компаній не представили належним чином документи, необхідні чинним законодавством про монополії. Минулого місяця SAMR опублікував проект правил, спрямованих на припинення монополістської намірів інтернет-платформ. Це один з наймасштабніших законопроектів в Китаї з регулювання функціонування великих технологічних компаній.

Новини

Популярні теми форуму

analytics