Close button

Поліція продовжує штрафувати "евробляхеров"

Поліція продовжує штрафувати "евробляхеров"

Штраф загрожує не тільки тим, хто ввіз автомобіль на територію України, а й тим хто їм просто управляє, повідомляє Auto24.

20 листопада працівники поліції черговий раз зупинили автомобіль на іноземній реєстрації з вимогою пред'явити документи на право керування.

У відповідь водій відзначав, що поліція не має права зупиняти і виписувати постанови по ч.8 ст.121 КУпАП. Водій посилався при цьому на "обіцянки" керівництва МВС.

Послухавши аргументи водія, працівники поліції склали постанову про накладення адміністративного стягнення серії ДАА №924886 від 20.11.2020, яким водія визнали винним в скоєнні адміністративного правопорушення по ч.8 ст.121 КУпАП.

Нагадаємо: згідно з ч.8 ст.121 КУпАП керування водієм транспортним засобом, щодо якої порушено обмеження, встановлені Митним кодексом, а саме: порушені терміни його тимчасового ввезення та / або переміщення в митному режимі транзиту; транспортний засіб використовується для цілей підприємницької діяльності та / або отримання доходів в Україні; транспортний засіб передано у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила його на митну територію України або не поміщало в митний режим транзиту, передбачає накладення штрафу на водія в розмірі 8 500 грн.

Зазначеною постановою на водія накладено штраф в розмірі 8 500 грн. Водій оскаржив постанову поліції в суді. Суд відкрив провадження. Розгляд справи призначено на 17.12.2020. (Справа №689 / 2300/20). Рішення суду є загальнодоступним і може бути переглянуте кожним бажаючим.

Якщо суд визнає водія винним, то йому загрожує відповідальність за ч.9 ст.121 КУпАП, яка передбачає штраф 17 000 грн з позбавленням права керування терміном на 1 рік і з оплатним вилученням авто або без такого. За цією нормою штрафи накладає суд на підставі протоколу, складеного поліцейським на місці зупинки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics