Close button

ЕКА готує нову космічну місію

ЕКА готує нову космічну місію

Європейське космічне агентство запланувало запуск спеціального зонда на 2028 рік, повідомляє Фокус.

Видання Bloomberg повідомляє, що Європейське космічне агентство (ЄКА) запускає нову місію - Comet Interceptor ( "перехоплювач комет"), метою якої буде вивчення і складання карти в форматі 3D однією з долгоперіодіческіх комет або міжзоряного об'єкта, але якого саме, не повідомляється.

Однак відомо, що працювати над створенням спеціального апарату (того самого "перехоплювача комет") будуть інженери з Thales Alenia Space. Ця компанія вже підписала контракт з ЄКА про співпрацю в рамках місії. Вчені сподіваються зібрати важливі дані, які дадуть уявлення про те, як еволюціонувала Сонячна система і дадуть відповідь на питання: як на Землі з'явилася вода.

Також проект передбачає використання не тільки "перехоплювача комет", але і двох допоміжних зондів, створених фахівцями Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA). Разом ці пристрої зберуть найдетальнішу інформацію про об'єкт вивчення.

Апарати будуть виведені в точку Лагранжа L2 системи "Сонце-Земля" і залишаться там, поки до них не дійде! Відповідний для досліджень об'єкт. Як тільки вони його знайдуть, то полетять йому на зустріч, щоб "просканувати" і сфотографувати якомога чіткіше і детальніше.

Якщо роботи над створенням "перехоплювача комет" йтимуть за планом, то його запустять в космос в 2028 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics