Close button

Азаров образив Кравчука в ефірі росЗМІ

Азаров образив Кравчука в ефірі росЗМІ

Експрем'єр-втікач Микола Азаров образив першого президента України, главу української делегації в Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука, заявивши, що, судячи із заяв українського політика, "вік бере своє", повідомляє Обозреватель.

Про це повідомив сайт радіостанції "Говорить Москва". Таким чином Азаров відреагував на слова Кравчука в ефірі одного з українських телеканалів про те, що РФ ослабла і втрачає вплив на всіх фронтах пострадянського простору.

На думку Кравчука, час, коли Київ перестане "гратися в політику" з Москвою, прийде скоро, уточнили журналісти. Тоді можна буде "застосувати до агресора силу", сказав він. При цьому глава ТКГ уточнив, що це буде не військова сила, а сила санкцій.

У відповідь Азаров закликав "з розумінням ставитися до заяв і похилого віку Кравчука".

"Все-таки вже досить пристойний вік, тому знижку треба робити певну. Ми ж всі маємо справу людьми такого віку, коли до їхніх слів потрібно ставитися з розумінням через те, що вже є відрив від реальності, від землі, ширяння якесь то. Я не хотів би більше говорити, все-таки перший президент і так далі, але вік бере своє. Він і раніше не відрізнявся особливою розсудливістю, а зараз тим більше", - сказав екс-прем'єр.

Раніше Кравчук підкреслив, що якщо в процесі переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі до кінця року не буде прогресу, Україна може запропонувати посилити санкції проти Росії, зокрема, відключивши її від міжнародної платіжної системи SWIFT.

При цьому, за словами глави ТКГ, наша країна залишається прихильною дипломатичному шляху вирішення проблеми і не буде "вимагати війни, тому що це не входить в філософію демократичної України".

Новини

Популярні теми форуму

analytics