Close button

Як уповільнити знос зимових шин

Як уповільнити знос зимових шин

Взимку шини на провідному колесі можуть зношуватися до чотирьох разів швидше, ніж шини веденого колеса, повідомляє Auto24.

Водіям варто стежити за зносом шин, оскільки нерівномірний знос негативно впливає на безпеку і може привести до зайвих витрат.

- Існує велика різниця в зносі шин на передній і задній осі, що означає, що шини слід міняти місцями. Значна різниця в зчепленні між передніми і задніми колесами негативно впливає на безпеку водіння. Заміна шин місцями також дозволить вам заощадити гроші, оскільки ви довше зможете використовувати той же комплект, - говорить Матті Морі, керівник відділу технічної підтримки клієнтів компанії Nokian Tyres.

Випробування, проведені компанією Nokian Tyres, показали, що під час водіння на зимових шинах передні шини в переднеприводном автомобілі можуть зношуватися до чотирьох разів швидше, ніж задні шини. У разі літніх шин знос передніх шин може бути приблизно вдвічі більше, ніж задніх.

Керуйте спокійно і обережно

Спокійне і обережне водіння знизить швидкість зносу шин. Слід уникати різких гальмувань, прискорень і різких рухів кермом.

- Це важливе питання, адже агресивне водіння і високопотужні автомобілі піддають шини більшому тиску, ніж зазвичай, що може привести до нерівномірного зносу зимових шин, - говорить Матті Моррі.

Щоб зменшити знос шини, знизити опір коченню і поліпшити стабільність водіння, стежте, щоб тиск в шинах відповідало навантаженні. При холодній погоді тиск в шинах знижується, тому зимові шини слід накачувати на 0.2 бару (20 кПа) більше, ніж вказано виробником.

Рекомендоване тиск в шині зазначено, наприклад, в інструкції по експлуатації автомобіля. Тиск в шинах завжди слід перевіряти, коли шини холодні, тобто до початку руху на великі расстоянія.Прі установці зимових шин обов'язково перевіряйте залишкову глибину протектора на основних канавках. Також варто перевіряти дату виробництва шин, яка позначена на боці шини. Послідовність з чотирьох цифр вказує вік шини: перші дві цифри вказують тиждень виробництва, а дві останні - рік виробництва. Один комплект шин слід використовувати максимум шість зимових сезонів.

Поради для зменшення зносу шин

  • Час від часу міняйте місцями шини передньої і задньої осі. Робіть це принаймні кожні 10 000 км.
  • Уникайте різких гальмувань, прискорень і рухів кермом.
  • Переконайтеся, що в ваших шин правильний тиск. Взимку накачуйте шини на 0.2 бару більше ніж в рекомендаціях виробника. Завжди перевіряйте тиск в холодних шинах.
  • Не зберігайте шини на відкритій місцевості на сонці; використовуйте готель для шин або інше темне місце з контролем температури.
  • Звертаючись до фахівця для установки шин, попросіть його оцінити стан ваших шин.

Новини

Популярні теми форуму

analytics