Close button

У Зеленського прокоментували майбутнє розслідування Гаазького суду

У Зеленського прокоментували майбутнє розслідування Гаазького суду

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі завершив попереднє вивчення справи по ситуації в Україні, повідомляє УНИАН.

Як розповіла заступниця постійного представника президента України в АР Крим Таміла Ташева, наступним етапом стане безпосередньо розслідування військових злочинів Росії в Україні.

"11 грудня цього року прокурор Міжнародного кримінального суду заявив про те, що завершилося попереднє вивчення, і наступний етап - розслідування. Це дуже важливий етап, оскільки протягом майже 7 років з початку незаконної окупації Криму правозахисні організації, українські правоохоронці відправляли дані в Міжнародний кримінальний суд як за територіями Донецької та Луганської областей, так і за Кримом. І всі факти грубих порушень прав людини документувалися і передавалися. На етапі розслідування робота українських органів влади та співпраця з МКС дуже важливі", - сказала вона.

Рішення в Гаазі про розслідування військових злочинів РФ в Україні

11 грудня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що прокурори в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі оголосили історичне рішення про наявність всіх підстав для розгляду військових злочинів Російської Федерації в Криму і на Донбасі.

Міністр зазначив, що "міжнародне правосуддя не швидке, але невідворотне". "Настане день, коли російські злочинці обов'язково постануть перед судом", - підкреслив глава МЗС.

Андрій Василюк

Новини

Популярні теми форуму

analytics