Close button

Препарат компанії Eli Lilly ефективний в лікуванні діабету

Препарат компанії Eli Lilly ефективний в лікуванні діабету

Використання тірзепатіда призвело до зниження рівня глікозильованого гемоглобіну (A1C) і маси тіла у дорослих з цукровим діабетом 2 типу, повідомляє Обозреватель.

Як повідомляється на сайті Eli Lilly, ефективність і безпеку препарату оцінювалася в ході плацебо-контрольованого дослідження SURPASS-1.

В результаті застосування тірзепатіда в найвищій дозі (15 мг) вдалося знизити рівень А1С на 2,07%, а масу тіла на - на 9,5 кг. Більше половини учасників, які отримали ліки, досягли рівня A1C менше 5,7%, який спостерігається у людей без діабету.

Рівень глікозильованого гемоглобіну відображає середній вміст цукру в крові за тривалий період. Даний показник відображається одиницях SI (в ммоль / моль) і одиницях NGSP (в%). Значення HbA1c ≥ 6,5% - діагностичний критерій цукрового діабету. Для діагностики предіабету використовують рівень А1С 5,7-6,4%.

Тірзепатід проявляє агоністичні ефекти як щодо рецептора глюкозозалежний інсулінотропної поліпептиду (GIP), так і рецептора глюкагоноподобного пептиду-1 (GLP-1). У доклінічних моделях було показано, що GIP знижує споживання їжі і збільшує витрату енергії, що призводить до зниження ваги, а в поєднанні з агоністом рецептора GLP-1 може чинити більший вплив на глюкозу і масу тіла.

Новини

Популярні теми форуму

analytics