Close button

Вибори в США: Байден отримав перші голоси виборників

Вибори в США: Байден отримав перші голоси виборників

Сьогодні, 14 грудня, стартувала фінальна частина виборів у США, коли за президента голосують виборники. Перший штат Вермонт вже віддав три голоси виборників за демократа Джо Байдена, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомляє The Washington Post.

Повідомляється, що Вермонт став першим штатом, який повідомив про результати своєї колегії виборників. За майбутнього президента Байдена і віце-президента Камалу Харріс віддали голоси трьох виборників.

Також повідомляється, що найближчим часом стануть відомі результати голосування виборників в Індіані, Нью-Гемпширі і Теннесі. Інші штати проголосують протягом дня.

Зазначимо, згідно з американським виборчим законодавством, після загальнонаціонального голосування проходить колегія виборників, члени якої голосують за кандидатів у переважній більшості випадків так само, як і виборці в їх штатах.

Нагадаємо, раніше Байден представив нових членів своєї адміністрації. У числі представлених кандидатів Сьюзан Райс, колишній радник з національної безпеки Барака Обами і колишній постпред США при ООН. Тепер вона стане президентським радником з внутрішньої політики

Також повідомлялося, що суд відхилив позов Техасу про анулювання перемоги Байдена.

Новини

Популярні теми форуму

analytics