Close button

Brexit без угоди: британські супермаркети запасаються продуктами

Brexit без угоди: британські супермаркети запасаються продуктами

У Великобританії супермаркети стали запасатися продуктами харчування на випадок, якщо уряд не укладе нову економічну угоду з Євросоюзом, передає Sunday Times, повідомляє 112.ua.

За даними видання, вказівку дав саме уряд. Керівники бізнесу вже неодноразово попереджали про можливий брак свіжих продуктів харчування, можливі затримки поставок з континенту і зростання цін в разі сценарію відмови від угоди, коли Великобританія і ЄС не можуть домовитися про торговельну угоду після Brexit.

Обидві сторони повинні домовитися про угоду до 31 грудня. Галузь роздрібної торгівлі стежить за переговорами, але провідні мережі вже зробили кроки, щоб пом'якшити ситуацію без угоди.

Інтернет-магазин Ocado накопичує продукти з тривалим терміном зберігання, такі як італійське пиво. Голова Tesco Джон Аллан сказав, що його бізнес "намагається якомога більше гарантувати, що продукти з тривалим терміном зберігання зберігаються на наших складах".

Покупців закликали не панікувати і не скуповувати туалетний папір і продукти.

"Не дивлячись на те, що ніякі приготування роздрібних торговців не можуть повністю запобігти збоям, населенню немає необхідності купувати більше продуктів харчування, ніж зазвичай, оскільки основний вплив цін буде на імпортні свіжі продукти, такі як свіжі фрукти і овочі, які не можна зберігати протягом тривалого часу, або роздрібними торговцями, або споживачами ", - заявила Хелен Дікінсон, виконавчий директор BRC.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен провели в суботу переговори з приводу укладення торговельної угоди після Brexit, але діалог результату не приніс.

Великобританія покинула Європейський Союз-31 січня 2020 року, але лідерам країн потрібен був час, щоб згодом домовитися про нову угоду - у них було 11 місяців. Позиція Брюсселя полягає в тому, що Британія не повинна отримувати переваги в порівнянні з країнами ЄС - тобто вона не може одночасно зберегти вільний доступ до внутрішнього ринку Євросоюзу і при цьому не підкорятися європейським регулюючим органам.

Новини

Популярні теми форуму

analytics