Close button

Ватикан позбавиться від нечистих машин

Ватикан позбавиться від нечистих машин

Папа Франциск задумав замінити всі бензинові та дизельні автомобілі в місті-державі на електрокари і гібриди. На виконання задуму виділили 30 років, повідомляє Auto24.

Ватикан приєднався до списку країн, які взяли курс на звільнення від вуглецю в повітрі.

Папа Франциск, який відстоював екологічні принципи з моменту свого обрання в 2013 році, сказав на кліматичному саміті ООН, місто-держава площею 44 гектари, оточене Римом, зробить все можливе для боротьби зі зміною клімату. При цьому столиця італійської держави ще раніше взяла курс на очищення від вихлопних газів.

"Нинішня пандемія та зміна клімату не тільки мають значення для навколишнього середовища, але і етично, соціально, економічно і політично, впливають, перш за все, на життя бідних і найбільш нестійких", - сказав глава католицької церкви у відеозверненні до саміту.

"Крім прийняття рішучих заходів, які не можна більше відкладати, необхідна стратегія зменшення шкідливих викидів до нуля", - заявив папа Франциск.

Він зобов'язав Ватикан зменшити викиди до нуля до 2050 року, а також активізувати зусилля з управління навколишнім середовищем і сприятиме раціональному використанню природних ресурсів, таких як вода, і висаджувати більше дерев.

Ватикан почав встановлювати сонячні батареї ще в 2008 році і заборонив одноразові поліетиленові пакети, а зараз переробляє 65% своїх відходів і має на меті досягти 75% до 2023 року.

У своєму зверненні Франциск сказав, що Святий Престол прагне сприяти в католицьких школах та інших місцях "освіту для цілісної екології", що сприятиме розвитку і стійкості і заохочувати економічну політику, яка поважає навколишнє середовище.

Новини

Популярні теми форуму

analytics