Close button

Частина позовів до Volkswagen не будуть задоволені

Частина позовів до Volkswagen не будуть задоволені

В 2019 і 2020 роках до концерну в Німеччині було подано 9 тисяч позовів. За рішенням суду, термін давності у справі обмежений 2018 роком, повідомляє Корреспондент.

Позови автовласників до концерну Volkswagen в зв'язку з використанням програмного забезпечення, що дозволяє занижувати показники вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах автомобіля, подані після 2018 року, судячи з усього, не будуть задоволені. У понеділок, 14 грудня, Федеральна судова палата Німеччини винесла попереднє рішення, згідно з яким термін давності по так званому "дізельгейту" становить три роки.

Відхилятися від цього правила, на думку головуючого судді Штефана Зайтерс, можна лише у виняткових випадках. Термін давності правопорушення обчислюється з того моменту, коли потерпілий дізнався про заподіяний йому збиток або про обставини, які свідчать про незаконні дії продавця, уточнив Зайтерс.

Про маніпуляціях концерну Volkswagen з програмним забезпеченням автомобілів з дизельним двигуном стало відомо у вересні 2015 року в результаті розслідувань, ініційованих владою США. В кінці вересня VW офіційно визнав, що на кілька мільйонів автомобілів, проданих в усьому світі, було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювати тестами на відповідність дизельних двигунів екологічним стандартам.

Скільки коштував VW дизельний скандал

До літа 2020 року "дізельгейт" вже обійшовся VW більш ніж в 30 млрд євро. Велика частина цих грошей пішла на штрафні та компенсаційні виплати в США. Що стосується позовів ошуканих клієнтів до концерну в Німеччині, то кілька вищих земельних судів відхилили їх. Однак ця обставина, на думку Федеральної судової палати, ніяк не вплинуло на можливість постраждалих звернутися з позовом до суду до кінця 2018 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics