Close button

Собаку навчили виявляти COVID-19

Собаку навчили виявляти COVID-19

Бельгійська вівчарка на прізвисько Fantasy Forever з Зетальбліка може визначити заражену коронавірусом медичну маску, повідомляє ZN.ua.

Військові кінологи зі спеціалізованого центру в Австрії продемонстрували навик першої службової собаки, яка по запаху визначає коронавірус на використаних медичних масках, повідомили в прес-службі Міноборони країни.

Fantasy Forever стала першою "майстринею". Вівчарка бере участь у спеціальній дослідницькій програмі, яка показує, що собаки здатні відрізняти здорових людей від хворих на COVID-19.

Зараз Fantasy Forever вже минула перший раунд випробувань. На навчання вівчарки пішло трохи більше півроку і 1 000 використаних медичних масок.

«Перший етап випробувань собаки переходить в практичну фазу», - повідомили військові.

Крім цього, початковий етап випробувань незабаром пройде другий пес. До наступного, 2021 року, військові кінологи хочуть завершити навчання ще двох собак. Підсумки дослідження будуть підведені навесні.

Кінологи з Австрії ще в липні повідомили про навчання собак визначати інфекцію по запаху. Фахівці пояснюють, спочатку вони спробували навчити вівчарок знаходити спеціальну трубку з молекулами інфекції, які були взяті з порожнини рота і носа зараженої людини. Тільки після цього етапу кінологи перейшли до дресирування за допомогою масок.

Юлія Абрамова

Новини

Популярні теми форуму

analytics