Close button

Brent подешевшала до $ 49,92 за барель

Brent подешевшала до $ 49,92 за барель

Котирування нафти знижуються у вівторок на погіршенні прогнозу ОПЕК щодо динаміки попиту на нафту в 2021 році, повідомляє Интерфакс.

Лютневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $ 0,37 (0,74%), до $ 49,92 за барель. У понеділок контракт подорожчав на $ 0,32 (0,6%) - до $ 50,29 за барель.

Січневі ф'ючерси на WTI до цього часу дешевшали на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на $ 0,34 (0,72%), до $ 46,65 за барель. За попередню сесію WTI подорожчала на $ 0,42 (0,9%) - до $ 46,99 за барель.

За оновленим прогнозом ОПЕК, в 2021 році світовий попит на нафту виросте на 5,9 млн б / д, що на 0,35 млн б / д гірше прогнозу минулого місяця і складе 96,89 млн б / д. "Це відображає невизначеність щодо впливу COVID-19 на транспортне паливо в країнах ОЕСР в першому півріччі 2021 року. Крім того, хоча і в меншій мірі, ряд прогнозів погоди передбачає більш м'яку, ніж зазвичай, зиму в північній півкулі, що чинить тиск на перспективи попиту на середні дистиляти ", - пишуть аналітики організації.

Напередодні ціна ф'ючерсів на Brent і WTI з найближчою поставкою досягла максимуму з початку березня, відзначає MarketWatch. Оптимізму інвесторів сприяли новини про схвалення в США екстреного застосування вакцини Pfizer і BioNTech від коронавірусу.

"Хоча це (початок вакцинації. - ІФ.) Дає вагомий привід очікувати довгострокового попиту і нормалізації запасів, нафтовому ринку спочатку доведеться пережити дуже складну зиму, - вважає аналітик Schneider Electric Роббі Фрейзер. - Відновлення попиту, особливо в США, останнім часом сповільнилося через стрибок нових випадків зараження COVID-19 ".

Стало відомо, що засідання технічного комітету ОПЕК + (JTC) і міністерського моніторингового комітету ОПЕК + (JMMC), спочатку призначені на 16 і 17 грудня відповідно, перенесені на 3 і 4 січня відповідно.

В ході зустрічі всіх міністрів країн ОПЕК + 3 грудня було вирішено щомісяця проводити міністерські зустрічі для вирішення питання про необхідність поступового нарощування видобутку з умовою, що щомісячні перегляди в першому кварталі не повинні перевищувати 0,5 млн б / д.

Новини

Популярні теми форуму

analytics