Close button

Інтерпол відмовляється займатися "кримськими справами"

Інтерпол відмовляється займатися "кримськими справами"

Зараз існують складності з оголошенням в міжнародний розшук через Інтерпол обвинувачених і підозрюваних в "кримських справах", повідомляє Деловая столица.

Про це розповів керівник прокуратури АР Крим Ігор Поночовний.

"Безпосередньо зі штаб-квартирою Інтерполу ми не спілкуємося, такий порядок. Зазначу, що практично жоден кримський правопорушник через канали Інтерполу не розшукувався", - зазначив Поночовний.

Він розповів, що прокуратура оголошувала в розшук одного з командирів "самооборони Криму", якого підозрюють в ряді тяжких злочинів. Однак через Інтерпол його розшукати не вдалося - міжнародна організація через деякий час зняла його з розшуку, пояснивши це тим, що переслідування нібито "мало політично вмотивований характер".

Крім того, прокуратура подавала в Інтерпол матеріали щодо розшуку "кримських самооборонівців", причетних до викрадення Героя України Решата Аметова: їх дії кваліфіковані за загальнокримінальними статтями.

"Але Інтерпол самоусунувся і від їх розшуку. Тепер спробуємо третій варіант, посилаючись на інформацію про те, що вони готові всебічно сприяти розшуку військових злочинців. Уявімо матеріали щодо розшуку підозрюваних за статтею 438 Кримінального кодексу України - "Порушення законів та звичаїв війни", - додав Поночовний.

Новини

Популярні теми форуму

analytics