Close button

5 головних фільмів грудня

5 головних фільмів грудня

Цей рік надовго запам'ятається глядачам і кінематографістам, адже такої невизначеності з графіком прем'єр фільмів ми ще не зустрічали, повідомляє Сегодня.

Починаючи з березня 2020 року одні фільми були перенесені на кінець року, а інші і зовсім на 2021-2022 роки. У підсумку, незважаючи на пандемію, ми змогли побачити чимало кінопрем'єр, а в останній місяць року нас чекає ще кілька релізів.

"Афера по-голлівудськи"

Дата виходу: 10 грудень

Продюсер фільмів категорії "Б" вирішує поправити своє фінансове становище за допомогою афери, яка тільки на папері здається простою. Він збирається взяти заставу у боса мафії на покриття витрат, вдаючи, що наступний фільм абсолютно реальний. Залишається лише найняти актора-ветерана, потім підлаштувати нещасний випадок на зйомках і отримати багатомільйонну страховку.

Але не особливо вишуканий план, звичайно ж, не допомогло, коли мужній актор приголомшливо виконує всі трюки, а племінник шахрая-невдахи починає розуміти - щось тут нечисто. Тим часом мафія вимагає грошей, а прикрасою на торті для горе-продюсера стає колишній підопічний, який норовить забрати з-під носа геніальний сценарій.

"Розфарбована птах"

Дата виходу: 10 грудень

Кінострічка, знята в копродукції Чехії, України та Словаччини, номінована на Премію Європейської кіноакадемії - так званий європейський "Оскар".

Сюжет заснований на однойменній книзі письменника Єжи Косинського і оповідає про шестирічного хлопчика-єврея, якого батьки відправляють в село десь в Східній Європі, адже тільки так можна врятувати йому життя. Але обставини змушують героя відправитися в неймовірну подорож по незнайомих місцевостям і селах, рятуючись від нацистів. Йому має бути зустріч з жорстокістю селян і нелюдськістю навколишнього світу в боротьбі за своє життя і майбутнє.

"Випускний"

Дата виходу: 11 грудня на Netflix

Творець гучних серіалів "Голлівуд" і "Ретчед" Райан Мерфі в цьому році підготував для глядачів і кінопроект. У центрі сюжету - бродвейські зірки, дороге шоу яких з тріском провалюється. Щоб підбадьоритися і виправити ситуацію, герої відправляються в невелике містечко, де однією старшокласниці заборонили йти на випускний з її дівчиною.

У головних ролях: Ніколь Кідман, Меріл Стріп і Джеймс Корден.

"Душа"

Дата виходу: 25 грудня на Disney +

За сюжетом вчитель музики Джо Гарднер хоче зайнятися музичною кар'єрою і виступити з джазовою музикою. Одного разу, отримавши шанс виступити в популярному джаз-клубі, Джо випадково падає в каналізаційний люк, і після цього його душа відділяється від тіла. Тепер Джо Гарднеру чекає подорож в світі душ, де він переосмислює своє життя і допомагає знайти мрію іншим.

Ролі в мультфільмі озвучили відомі актори: Тіна Фей, Джеймі Фокс, Фелисия Рашад і інші.

"Чудо-жінка: 1984»

Дата виходу: 25 грудня на HBO Max

У продовженні першого фільму "Чудо-жінка" чудова Галь Гадот знову повернеться до фантастичних пригод амазонки-войовниці.

Дія сюжету розгорнеться за часів холодної війни в 80-і роки, коли Діана Принс зустрінеться з двома злодіями - Максвеллом Лордом і Мінервою. Намагаючись зупинити їх, героїня Галь Гадот також зіткнеться зі своїм коханим Стівом Тревором, який, як вона вважала, загинув під час Першої світової війни.

Фільм вийде одночасно в кінотеатрах і на онлайн-платформі HBO Max.

Дарина Алексєєва

Новини

Популярні теми форуму

analytics