Close button

Дієтолог розкриває секрети: з чого починається здоровий ранок

Дієтолог розкриває секрети: з чого починається здоровий ранок

Ранок - це те, що "робить" наш новий день. Саме від того, в якому настрої ми прокинулися, чи встигли зробити зарядку і що з'їли, залежить і наш настрій, і продуктивність, пише Ірина Маслова, Сегодня.

Дієтолог і нутриціолог Лора Філіппова розкриває свої секрети.

Ранок - одна з важливих частин мого дня. Від того, як воно пройде, у скільки я встаю, залежить і весь інший день. Я встаю досить рано - в 6:00 - 6:30. І кожен мій ранок проходить приблизно однаково:

  • Вакуум живота і лімфодренажний гімнастика. Вакуум добре масажує внутрішні органи і підтягує внутрішню стінку живота, лімфодренажний гімнастика зрозуміло для чого - покращує відтік лімфи.
  • Полоскання рота кунжутним маслом (гандуша в Аюрведе). Це ефективний спосіб очищення зубів і дуже добре впливає на здоров'я всієї ротової порожнини.
  • Пару склянок теплої води з лимоном. Всі знають про користь води натще, але не всі - що вона повинна бути теплою. Це також по Аюрведе - м'яке очищення всього шлунково-кишкового тракту після сну, вода стимулює обмінні процеси з ранку, перистальтику кишечника.
  • Зарядка (найчастіше це Сурья Намаскар, але бувають і просто присідання / нахили / розтяжка).
  • Приблизно через годину сніданок.

Сніданок дієтолога

Сніданок - це окремий і дуже важливий ранковий ритуал. Саме він дає енергію нашому організму і налаштовує на продуктивний день. За статистикою, люди, які пропускають сніданок, більш схильні до набору зайвих кілограмів.

Найулюбленіший мій сніданок - на основі зернових + легкий білок + жири + овочі та зелень. Я завжди кажу, що кожен прийом їжі повинен містити всі нутрієнти (і білки, і жири, і вуглеводи). І сніданок не виняток.

Вуглеводи повинні бути повільні (складні, пов'язані клітковиною). З такого вуглеводу глюкоза вивільняється нешвидко, порційно, вони не призводять до різких стрибків цукру в крові і, як наслідок, забезпечують нас енергією на тривалий час. Білок і жир відповідають за нашу ситість. Ось вам і відповідь, чому після солодкої вівсянки з фруктами швидко хочеться їсти - не вистачає білка і жиру!

До речі, правильний сніданок - це відчуття ситості мінімум на 3-4 години.

Мої улюблені варіанти сніданку:

корисний сніданок

Корисний сніданок
  • Каша (вівсяна, гречана, перлова) + тунець або шматочок курки + авокадо + овочі та зелень
  • Цільнозерновий або гречаний хліб + зелень + слабосоленої лосось + авокадо + салат
  • Сирники без цукру + сметана + ягоди.

Новини

Популярні теми форуму

analytics