Close button

Французи "заблокують" британську рибу через Brexit

Французи "заблокують" британську рибу через Brexit

"Якщо нас позбавлять наших місць для рибного лову, ми не будемо дивитися, як англійці насичують французький ринок. Значить, буде блокуватися шлях поромів", - попередив 14 грудня о ефірі France info голова регіонального комітету з рибальства Нормандії Димитрій Рогофф, повідомляє ИноТВ.

Як зазначає сайт радіостанції, в разі брекзиту без угоди французькі рибалки можуть втратити велику частину своєї рибальської зони.

На думку глави комітету, Великобританія дійсно здатна заборонити європейським рибалкам доступ до своїх водах, оскільки після брекзиту вона стане суверенною державою у своїх водах.

"Нам важко описати, що з нами буде в цій ситуації. Ми залежимо від Ла-Маншу і, в загальних рисах, проведемо кордон посередині: північ для англійців, а південь - для інших, тобто для всієї європейської флотилії: бельгійців, німців і особливо голландців. І всі зустрінуться навколо берегів Франції. У нас немає ані місця, ані риби, якої було б досить, щоб нагодувати всіх. Це не спрацює", - нарікає Рогофф.

При цьому співрозмовник радіостанції вважає загрозу Великобританії відправити кораблі військово-морського флоту в Ла-Манш, щоб перешкодити європейським рибалкам виловлювати рибу, водночас спробою тиску і блефом.

"Зараз Великобританія вирішила вийти (з ЄС), але від цього рішення до відряджання військових кораблів - це неймовірно", - вважає глава комітету.

При цьому, з його точки зору, компроміс все ще можливий. У разі "жорсткого брекзиту" він може приймати різні форми: Великобританія може видавати дозволи на ловлю риби у своїх водах, можуть бути встановлені права на промисел або квоти. При цьому нормандські рибалки рішуче налаштовані завадити британської рибі наповнити французький ринок і, якщо буде потрібно, встановлювати перепони для поромів, оскільки поставки найчастіше здійснюються за допомогою цього транспорту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics