Close button

Volkswagen відклав проект електричного позашляховика

Volkswagen відклав проект електричного позашляховика

Макет машини вже створений, але проект заморожений заради концентрації зусиль на найбільш перспективних продуктах, повідомляє Insideevs.

Глава марки Volkswagen Ральф Брандштеттер підтвердив виданню Autocar чутки про те, що компанія розробляла електричний автомобіль з серйозний позашляховий потенціал. Дизайнери вже створили макет автомобіля, який так і не був показаний широкій публіці. У компанії вирішили відкласти проект до кращих часів і зосередиться на більш нагальних електромобілях, однак остаточно від ідеї побудови позашляховика не відмовилися.

Більш нагальними Брандштеттер назвав хетчбек ID.3, для якого максимальний зарядний струм незабаром піднімуть з нинішніх 100 кіловат спочатку до 120, а потім і до 170 кіловат. Також компанія запускає кросовер ID.4 і його версію з кузовом крос-купе, яку назвуть ID.5.

За словами керівника марки, топові 306-сильні версії цих машин будуть називатися GTX за аналогією з абревіатурою GTI у бензинових моделей.

У пріоритеті також запуск компактних і доступних моделей ID.1 і ID.2, великого седана і мікроавтобуса. Останній, за словами Брандштаттера, через велику площі і високого опору повітрю навряд чи буде мати запас ходу більш ніж в 400 кілометрів.

І лише реалізувавши ці плани марка може повернутися до проекту брутального електричного позашляховика. Брандштаттер також підтвердив, що Volkswagen розглядав можливості виробництва електричного баггі спільно з німецькою компанією e.Go Mobile, однак через фінансові проблеми останньої від проекту було вирішено повністю відмовитися.

Новини

Популярні теми форуму

analytics