Close button

У Сінгапурі продали перший політ на пасажирському коптере

У Сінгапурі продали перший політ на пасажирському коптере

Це історичний момент для комерційного пасажирського транспорту. Втім, використовувати свій квиток перші пасажири зможуть тільки в 2023 році, повідомляє Auto24.

Volocopter 2X здійснив свій перший пілотований політ над затокою Марина в Сінгапурі ще в жовтні 2019 року, а початок комерційних перевезень заплановано на 2023 рік.

Німецький стартап Volocopter пообіцяв запустити комерційні рейси на електричних коптерах в Сінгапурі "протягом найближчих двох-трьох років", а авансові квитки вже продані тим, хто бажає бути першими в цьому електричному повітряному таксі.

Компанія була дуже активною в Сінгапурі, де здійснила кілька тестових польотів, включаючи гучний пілотований рейс в кінці 2019 року. Сінгапур є одним з найбільш розвинених мегаполісів світу в плані транспортної інфраструктури, пробки тут не є звичайним явищем.

Сінгапур також є одним з найбагатших міст світу, центром науково-дослідницької діяльності в сфері технологій, а законодавство автономного міста пропонує сприятливі умови для розвитку такого бізнесу, як повітряні пасажирські перевезення в межах мегаполісу.

"Наша успішна співпраця з Колегією економічного розвитку, Міністерством транспорту та Управлінням цивільної авіації Сінгапуру, під час нашого попереднього польоту показала, що в Азії немає кращого місця для запуску наших служб електричного повітряного таксі, ніж в Сінгапурі", - говорить Флоріан Ройтер, генеральний директор Volocopter.

Компанія вже почала продаж квитків на перший раунд польотів. Це будуть рейси для однієї людини, літальний апарат буде пілотованим, поки автономні польоти не отримають зелене світло.

Рейси VoloFirst стоять 300 євро, польоти триватимуть 10-15 хвилин (максимальна дальність польоту коптера становить 35 км). Квитки були миттєво розпродані. Для порівняння, 45-хвилинний політ над Сінгапуром в звичайному вертольоті варто 2140 євро - без фотозйомки.

Послуга Volocopter спочатку буде пропонуватися, як туристичний атракціон в Сінгапурі, але компанія планує перейти до надання сервісу повітряного таксі, з часом і за межами міста-держави.

Новини

Популярні теми форуму

analytics