Close button

У Вінницькій мерії розікрали велику суму при закупівлі солі

У Вінницькій мерії розікрали велику суму при закупівлі солі

У Вінниці чиновники мерії в минулому році здійснили закупівлю солі для посипання доріг під час ожеледиці за завищеною ціною. Сума завданих державі збитків становить понад 5,5 млн гривень, повідомляє прес-служба МВС, повідомляє 112.ua.

"У Вінницькій області слідчі поліції направили в суд обвинувальний акт щодо посадових осіб, які привласнили з бюджету понад 5,5 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

В ході розслідування слідчі поліції зібрали докази зловживання службовим становищем трьома чиновниками, які в кінці минулого року здійснили закупівлю солі для посипання доріг під час ожеледиці за завищеною ціною. Так, посадові особи департаменту комунального господарства та благоустрою вступили в змову з представником одного з місцевих товариств і, створивши антиконкурентні умови для інших учасників тендеру, уклали з зазначеною фірмою договір на придбання технічної солі за значно завищеною ціною.

Сума завданих державі збитків становить понад 5,5 млн гривень.

В ході проведення санкціонованих обшуків у підозрюваних вилучено грошові кошти в сумі близько 30 тис. доларів.

Фігурантам справи оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та штраф від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Новини

Популярні теми форуму

analytics